Show all 2465 companies (As from 20-03-2023)

STC Group

Rotterdam
Tel: +31 (0)10 4486000 Ref: 20341
Disclaimer: This company profile is managed by the contact person of the company itself. Adjustments can be made 24/7/365 after logging in at the top right.

Chapters with worldwide destinations excluding Airfreight (scroll down for destinations)

  • None

Lines of business in which this company operates (max. 4)

Additional information

Direct links to more than 2400 companies

Memberships/certifications (click on logo to show all members)

Company info

Management persons

Name Function Direct tel. Mobile Email
Up to 11 management persons can be listed here for FREE. Use this opportunity and make your company even easier to reach!

About us

STC Group:

Leading in Learning

STC Group is dé onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en het havenindustrieel complex. Wij maken aantrekkelijk en praktijkgericht onderwijs op vmbo-, mbo-, hbo- en masterniveau mogelijk. Daarnaast zijn wij (inter)nationaal actief op het gebied van om-, her- en bijscholing van professionals en voeren wij toegepast onderzoek uit.

Met passie voor ons eigen vak leiden wij (toekomstige) professionals op. Leren door te ervaren staat bij ons voorop. In onze praktijkruimten en simulatoren ontdekken jongeren wat hen in hun toekomstige werkomgeving te wachten staat. Onze aanpak kenmerkt zich door praktijkgerichtheid, focus op techniek en kwaliteit en een voortdurend streven naar verbetering. Wij bieden daarbij een uitdagende maar evenwichtige omgeving voor collega’s, leerlingen, studenten en cursisten.

Als verticale onderwijs- en kennisinstelling zijn wij gespecialiseerd in het verzamelen, verrijken, managen én delen van kennis op het gebied van transport, scheepvaart, havens en de aan de haven gekoppelde industrie. Niet zo gek dus dat wij leerlingen, studenten en cursisten uit heel Nederland opleiden. Onze studenten kunnen gebruik maken van een breed scala aan (praktijk)faciliteiten en simulatoren. Denk daarbij aan diverse (transport)simulatoren en een logistiek centrum.  De focus van STC Group ligt niet alleen in Nederland. Wij hebben een sterke internationale organisatie en dragen onze kennis graag over de hele wereld uit.

Nieuwe campus Waalhaven Z.z. 16

Om al deze professionals van de toekomst een optimale leeromgeving te bieden, heeft STC Group in september 2017 een nieuw schoolgebouw in gebruik genomen. Dit nieuwe gebouw ligt pal naast de STC-locatie aan de Anthony Fokkerweg. Beide locaties vormen samen een campus waar vmbo-leerlingen en mbo-studenten Wegtransport, Logistiek, Havens, Luchtvaart en Rail hun opleiding volgen.

Strategische speerpunten

STC Group wil ook de komende decennia jongeren helpen hun weg te vinden op de internationale arbeidsmarkt. Dat is in een snel veranderende wereld een uitdagende ambitie. Er zijn namelijk verschillende ontwikkelingen die een flinke impact hebben op de bedrijven waar onze leerlingen en studenten later aan de slag gaan. Ontwikkelingen die ook hun weerslag hebben op een onderwijsorganisatie als STC Group. STC Group heeft daarom vijf pijlers gedefinieerd om jongeren optimaal voor te bereiden op de onzekere toekomst: ‘een leven lang leren’, ‘eigentijds onderwijs’, ‘(vak)kennis, vakmanschap en innovatie’, ‘focus op de arbeidsmarkt’ en ‘voor en met wereldburgers’.

Facts about STC Group:

  • STC mbo college
  • STC vmbo college
  • Rotterdam Mainport Institute (i.s.m. Hogeschool Rotterdam)
  • Netherlands Maritime University o.a.s.
  • STC B.V. (professionals)
  • STC International
  • STC Publishing

Locaties Rotterdam:

Lloydstraat 300
3024 EA Rotterdam
010 – 44 86 000

Waalhaven Zuidzijde 16
3088 HH Rotterdam
010 – 42 90 266

Westzeedijk 478
3024 EL Rotterdam
010 – 24 40 100

Anthony Fokkerweg 4
3088 GG Rotterdam
010 – 42 90 266

Waalhaven z.z. 4
3088 HH Rotterdam
010 – 42 98 177

Quarantaineweg 98
3089 KP Rotterdam
010 – 28 32 300

Contactgegevens:

STC Group
Lloydstraat 300
3024 EA Rotterdam

T +31 10 448 6000
[email protected]
www.stc-group.nl

www.facebook.com/STCGroupNL

www.twitter.com/stcgroupnl

www.youtube.com/stcgroupnl


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitgeverij Logistiek

P.O. Box 3064 | NL-2980 DB Ridderkerk